Emil Dobriban

EMIL DOBRIBAN (Născut în 1958 la Reşiţa).

Membru în UAP din România Secţia Pictură, BMC Asociaţia Artiştilor Maghiari din România, Asociaţia de Ex Libris din România, Asociaţia Art-in-Situ, Franţa.

În 1988 absolvent al Universităţii de Artă şi Design Cluj, ca Şef de Promoţie la Secţia Pictură, cu Recomandare pentru predare în învăţământul superior şi munca de cercetare, unde în prezent este Conferenţiar Universitar.

În 1990 Expune la Expoziţia “Aşteptare şi izbucnire” a tinerilor artişti Români în Ungaria, la Muzeul de artă contemporană din Szombathely, Ungaria, curator Călin Dan şi Butak András, cu catalog.În 1999 este Profesor invitat la Europenska Akademia Stuk, Academia Europeană de Artă, Varşovia, Polonia.

În 2011 participă la expoziţia EXPERIMENT AND COMMUNITY Atelier 35 Oradea, la Muzeul de artă Modernă din Debrecen, Ungaria. 2011 Doctor în Arte Vizuale al Universităţii de Artă şi Design Cluj, coordonator Cercetător Principal Gr. I. Dr. Alexandra Rus.

Are numeroase participări la expoziţii de grup, naţionale, internaţionale; are lucrări în muzee.

Din 1990 călătorii de studiu și invitaţii în tabere de artă contemporană, rezidenţe, workshopuri, conferinţe, naţionale, internaționale.

În 2006 organizează cu sprijinul UAD şi a altor instituţii din Cluj, primul workshop internaţional de land art din România.